Page 29 - Carolines Kök -- Sortimentsbroschyr
P. 29
Lönsamt att
butikspacka piroger
40-50% marginal
Det är snabbt, enkelt och ger en bra förtjänst!
Butiksmarginalen i färsk färdigmatshyllan ligger
generellt kring 30%. Singelpackad pirog för 35 kr
ger en marginal på ca 50% och med multipris ”två
för 60 kr” drygt 40%. Exponera ihop med en liten
butikspackad sallad för ett uppskattat och prisvärt
luncherbjudande.
Referensbutik:
”På en vecka säljer vi drygt 150 st piroger.
Vi säljer för ca 18 000/mån och tjänar ca 9 200:-/
månad (exkl moms) på pirogerna.”
Exponera i kyl vid salladsbaren för merförsäljning:
Skapa intresse och öka försäljningen genom att ställa en kyl
i kundvarvet eller vid salladsbaren. Alla 4 olika artiklar har
olika utseende vilket ger ett varierat och tilltalande intryck.
Referensbutik:
”Vi erbjuder en liten butikspackad sallad till
pirogen för ett komplett luncherbjudande.
Marginalen på salladen blir riktigt bra”
Enkelt att butikspacka
• Förpacka i tråg eller för att göra förpackningen mer
hållbar, enbart plastfilm runt.
• Skapa erbjudanden till konsument:
”Köp en för 35 kr” alternativt multipris erbjudande
”Köp två för 50-60 kr”.
• Exponera i förbutik eller i korta kund varvet eller
tillsammans vid andra luncher och måltider.
• Enkelt att butikspacka.
29